+86-757-8128-5193

Vijesti

Dom > Vijesti > Sadržaj

Koristeći Tintni pisač za izgradnju inteligentne fleksibilne hibridni Sklopovi

Istraživači sa sveučilišta u Barceloni su razvili tehniku vezivanja za izgradnju inteligentne fleksibilne hibridni Sklopovi tintnih pisača pomoću nanočestica srebra tinte.

Potreba za brz ali pouzdan i jeftin proces za razvoj sklopova koji također pomaže da se smanji utjecaj na okoliš od standardnih izmišljotina procesa je osnova za razvoj tehnike vezivanja. Istraživači izabrao nanočestice srebra za rukopis jer je široko dostupan i lako reproducirati u stabilnu tinte. Dok srebro sama je jeftin, iznos koji se koristi u procesu bila dovoljno niska da bi troškovi tehnike dolje, istraživači kažu.

Cilj projekta je da koristite istu opremu uz istovremeno poboljšanje performansi standard bazi silikona proizvodnje korištenjem Tintni pisač za Strujni krugovi i vezivanje žetona. andquot; Razvili smo nekoliko krugova elektronika s inkjet ispis, i mnogo puta smo morali umetnuti površine montirati uređaja (SMD) čip do ciljeva,"kaže Javier Arres, član istraživačkog tima na sveučilištu u Barceloni. "Naš pristup je da koristite isti stroj za vezivanje korišten za tiskanih pločica."

Kako su to napravili

U tehnici veza, srebrni tinte kapljice taložene su blizu preklapajućih područja između SMD uređaj jastučići i ispisane DNA vodljive staze. Rukopis tada tekla kroz sučelje mimo kapilarnost. Ovaj izrađen poput spužve i male šupljine apsorbira tekućinu dopuštajući tekućine koje se Izrađuju od površinu.

Tinte s nanočesticama srebra (AgNP) je visoka električna vodljivost nakon toplinskog procesa pri vrlo niskim temperaturama, a istraživači su uspjeli formirati je visoka električna vodljiva interkonekciji tokom procesa. Istraživači su uspjeli stvoriti inteligentne fleksibilne hibridni sklop na papiru gdje različite Smd gdje je sastavljen od AgNP rukopisa.

Razvoj može imati posljedice za buduće aplikacije. "Vjerujemo da naš rad će poboljšati postojeće oznake RF radio frekvencija, potaknuti i promovirati pametne ambalaže, jačati nosive elektronike, fleksibilna elektronika, elektronika papir naši rezultati čine nas uvjeriti da je sve moguće," kaže Arrese.


Dom | o nama | Proizvodi | Vijesti | Izložba | Obratite nam se | Povratne informacije | Mobilni telefon | XML | Glavna stranica

TEL: +86-757-8128-5193  E-mail: chinananomaterials@aliyun.com

Guangdong Nanhai ETEB Technology co, Ltd