+86-757-8128-5193

Vijesti

Dom > Vijesti > Sadržaj

TMDC Nanoflakes čini novu vrstu fotosintetskih solarne ćelije

Tungsten diselenide nanoflakes se može koristiti za hemijski pretvoriti ugljen dioksida za ugljen monoksid u jonske tečnosti. Ovo je novi nalaz iz istraživači na University of Illinois u Chicagu čiji "fotosinteze" Uređaj radi samo pomoću sunčeve svjetlosti. Novi tip solarne ćelije mogu se koristiti za uklanjanje ugljika iz atmosfere i proizvoditi goriva u isto vrijeme.


Elektrohemijski smanjenje CO 2 mogao, u načelu, biti dobar način recikliranju ovog stakleničkih plinova nazad u goriva. Međutim, postojeći katalizatori za ovu reakciju su samo previše neefikasan.

Tim predvođen Amin Salehi-Khojin   kao i sada testirali efikasnost klase 2D materijala pod nazivom tranziciji metala dichalcogenides (TMDCs) kao katalizator za ovu reakciju. Istraživači su u paru materijale sa jonskim tečnosti kao elektrolit unutar dva-komorna, tri-elektroda elektrokemijske ćelije.

Tungsten diselenide čini umjetni list

Otkrili su da je volfram diselenide je bio najbolji, a u svom nanoflake obliku, nadmašio bulk katalizatora (od srebra, na primjer) za faktor 60. Takođe je najmanje dva puta tako dobro kao drugi nanoflake jedinjenja analizirani u studiji. Također je 20 puta jeftinije od srebra katalizator.

Tim je potom iskoristila svoj katalizator za izgradnju umjetni list sastavljen od dva silikona triple-junction fotonaponske ćelije dimenzija 18 cm 2 do žetve svjetlo. U volfram diselenide i jonske tečnih katalizator čine katode u ćeliji dok kobalt oksida u kalijum fosfat elektrolita čine anoda.

Oponašajući proces fotosinteze

"Ovaj umjetni list oponaša proces fotosinteze", objašnjava Salehi-Khojin. "U pravi list, CO 2 se pretvara u šećer, ali u našem list se pretvara u singasa." Syngas, ili sintetički plin, je mješavina vodonika i ugljen-monoksida i može se spalio direktno u plinske turbine i singasa motora ili pretvoriti u dizel ili druge visoke gustoće ugljikovodika goriva kao što je nafta. Salehi-Khojin kaže da su on i njegove kolege mogu također inženjer svoje katalizator za direktno proizvodnju šećera ili drugih ugljikovodika.

Istraživači su mjerili katalitičke aktivnosti po svaku aktivnu stranice na svoje umjetni list kada je izložen svjetlosti od 100 W / cm 2. To je oko prosjeka intenzitet sunčeve svjetlosti postizanja Zemljine površine. Syngas se proizvodi na katode i slobodnog kisika i vodika joni se proizvode na anoda. Jona vodonika difuzno kroz membranu do katode strane da učestvuju u CO 2 reakcija redukcije.

Solar farme

"Ova reakcija je 1000 puta bolje nego da izmjerena za srebro nanočestica i 60 puta bolje od dosadašnjeg rada vodi na najveći molibden disulfid," Salehi-Khojin govori nanotechweb.org. "Ono što je više, efikasnost konverzije solarne-u-goriva za sistem je 4,6%, što je za 2,5% više od prethodnog sistema."

Takav umjetni lišće se može koristiti za solarne farme pored kemijske i elektrane pretvoriti CO 2 od izduvnih gasova potoka do goriva koristeći samo energiju od Sunca, dodaje on. "Na taj način ne možemo samo saniranje CO 2, ali i čuvati energiju Sunca u obliku kemijske obveznica, što je najefikasniji način čuvanja ove energije."

U Illinois tim, izvještavanje svoj rad u znanosti DOI: 10.1126 / science.aaf4767 s ays da sada nada da smanji svoj sistem u suradnji s industrijom i već je podnio zahtjev za privremenu patent.


Dom | o nama | Proizvodi | Vijesti | Izložba | Obratite nam se | Povratne informacije | Mobilni telefon | XML | Glavna stranica

TEL: +86-757-8128-5193  E-mail: chinananomaterials@aliyun.com

Guangdong Nanhai ETEB Technology co, Ltd