+86-757-8128-5193

Vijesti

Dom > Vijesti > Sadržaj

Provodni mastila i Paste Business: sve menja

Sve se mijenja u provodne tinte i pasta poslovnog e. IDTechEx e stimates da će on provodne tinte i paste tržištu dostići skoro 1,7 milijardi $ u 2026 u tekućim cijenama metala. Mikro veličine srebro provodne paste će dominirati na tržištu, kontroliše skoro čitavo tržište u 2016. godini.
 
Srebrna nanočestice će, međutim, postaju sve više konkurentan, pronalaženje upotrebu u rasponu za nove aplikacije sektora postane tržištu 80 miliona $ u 2026. Bakar će ostati relativno nezreo tehnologije, ali će se ostvariti ograničen uspjeh kao roman stvrdnjavanje sistemi su instalirani za otvaranje vrata prodaje bakra boje.
 
Panel industrija solarne će biti 1.5km tržištu tona u 2016. godini za screenprinted pečenja tipa provodne paste. Na nivou paste, nova grupa dobavljača će uskoro doći do dominirati ovom poslu, dok je na nivou prah, korisnici će primorati kroz raznovrsnija bazu dobavljača.
 
Dodir rub ekrana na tržištu elektroda će nastaviti svoj pad. Širina pikova-over-razmak (L / S) je smanjen na 20/20, guranje Screenprinting sa standardnim PTF izvan svojih granica i otvaranje vrata photocurable paste. Tehnike bakropis na bazi će pronaći dodatne mogućnosti kao i maske dodatno sužen dok će standard PTF zadržati neki udio na kraju low-cost tržišta.
 
Senzori poput automobila senzore, štampani piezorezistivni senzora i neke verzije senzora glukoze će ostati značajan tržišnu nišu za provodne paste, jer će automobilskom sektoru sa svojim mješovitim grupisanje stagnira tradicionalne i visokog rasta aplikacija u nastajanju. HF i UHF RFID tržišta antena će rasti, ali ćete relativni tržišni udio vrsta tinte transformiše u narednih deset godina.
 
3D antene vrši pomoću aerosola štampanje će nastaviti dobija na snazi. Ovaj pristup će se natjecati glavu na Mid (profiliranim povezivanje uređaja) tehnike i postati značajan igrač na tržištu potrošačke elektronike. Metalne mreže kao alternativa ITO će sporo prodiru uprkos toku perioda konsolidacije u TCF industriji, stvarajući potražnja za srebro nanočestice koriste u popunjavanju ili štampanje finih linija.
 
Nova tržišta će se pojaviti i stvoriti nove zahtjeve performansi. U plijesni elektronike će tražiti boje koje mogu da se protežu i preživjeti proces termoformiranje / oblikovanje. Elektronski tekstila će zahtijevati boje koje su zaista rastezljiv i izdržati ponovljenih ciklusa pranja. 3D štampani elektronike i desktop PCB printera će trebati visoke vodljivosti i niske tinte temperatura otvoriti ogromne nove mogućnosti prototipova za 3D printera i dizajnera kola. Sva ova tržišta su spremne za brzi rast pruža tehnološke inovacije može zadovoljiti tržišta povući.
 
Imajte na umu da prodaja tinte cijene su odbili zbog pada cijena sirove metal, ali i pritisak na marže, što je dovelo do smanjenja u našim prognozama prihoda.
 
" Vodljivih Ink Tržišta 2017-2027: Prognoze, Technologies, igrači ," Ja DTechEx najnoviji izvještaj o provodni tržištu boja i pasta, daje sveobuhvatan pogled na provodni mastila i paste na tržištu, dajući detaljne prognoze tržištu 10-godišnja segmentirani primjenom i vrsti materijala, kao i detaljna analiza najmanje 17 postojećih i novih sektora aplikacija.


IDTechEx vodi strateških poslovnih odluka kroz svoje usluge Istraživanje i događaji, pomažući vam profit od novih tehnologija. IDTechEx pruža samostalno istraživanje, poslovne inteligencije i savjete kompanija širom lanca vrijednosti na osnovu osnovne istraživačke aktivnosti i metodologije davanja podataka koje traži poslovnih lidera, stratega i novih tehnologija izviđači da pomogne svoje poslovne odluke. Zainteresovani ljudi mogu naučiti više na www.IDTechEx.com, i da razgovaraju o svojim potrebama, mogu se obratiti IDTechEx na research@IDTechEx.com.
 

Dom | o nama | Proizvodi | Vijesti | Izložba | Obratite nam se | Povratne informacije | Mobilni telefon | XML | Glavna stranica

TEL: +86-757-8128-5193  E-mail: chinananomaterials@aliyun.com

Guangdong Nanhai ETEB Technology co, Ltd