+86-757-8128-5193

Vijesti

Dom > Vijesti > Sadržaj

Teen izmišlja Dip To Keep Klice gostima

860_main_Jessica-Tian-chemicals.png

WASHINGTON, DC - Naši životi su pršti bakterija. Bube su u našim tijelima, na našoj koži i na većini površina mi dirati. To nije nužno loša stvar . Ali nekim mjestima moraju biti bez bakterija, kao što su zavoji za rane ili pakovanje hrane. Jessica Tian, 17, je došao s način da bakterije dalje. Ona je stvorila klica bez radova ih zakucavaju u posebnim hemijskim kupanje.

Viši u Del Norte High School u San Diegu, u Kaliforniji., Pokazao joj je način na Regeneron nauke Talent Search . Takmičenje nauka vodi Društvo za nauku i javnost . To je pod pokroviteljstvom Regeneron, kompanija koja dizajnira i čini lijekova. Ovaj događaj okuplja srednjoškolce svake godine da podijele svoje naučnih projekata s javnošću. 40 finalista se natječu za novčane nagrade u ukupnom iznosu od skoro $ 2 miliona. (Društvo za nauku i javnost i objavljuje Science News za studente i ovaj blog.)

Jessica je kemijski kupka je razvijen da napusti premaz klica-ubijanje na celuloze. Vanjski zid biljnih ćelija sadrže celulozu. Ali to nije sve. "Celuloza je svestran," objašnjava Jessica. "To je u našem odjeće, u pakovanju hrane, u gotovo svaki aspekt našeg svakodnevnog života."

Svaka molekula celuloze je dug lanac izgrađen od šećera. Ovi lanci obveznica lako sa vodom. To je dobro; pomaže papir ručnici upiti prospe. Ali to je i razlog zašto mokar celuloze je veliki dom za bakterije. A neke od tih bakterija mogu predstavljati rizik za zdravlje. To je posebno istinito kada rastu na zavoj ili hrane omot. Naučnici pokušavaju da izmisle antimikrobne premaza da zaustavi bakterije držeći se celuloze. Međutim, Jessica napominje, "većina metoda zahtijeva topline i pritiska. A neki dovesti do zagađenja zraka. "

"Želio sam da se stvori način koji bi mogao [Add] antibakterijska svojstva celuloze na jednostavan način", navodi se u teen. Ona je htela da bude jeftin. Također je morao biti lako primijeniti u velikom obimu i predstavljaju mali rizik za okoliš.

Da shvatim kako se to radi, Jessica putovao širom zemlje da provedu ljeto u laboratoriju Benjamin Hsaio. On je kemičar na Stony Brook University u New Yorku. The Summer program za istraživanje Simons za srednjoškolce juniore povezan Jessica sa Hsaio. "Ovo je prvi put da sam se za rad u laboratoriju", kaže ona. "Zaista sam uživao cijeli atmosferu."

Teen je radio za dodavanje titan dioksid i srebrne nanočestice u celuloznog papira. Titan dioksid je bijeli pigment. Kada je izložen ultraljubičasto zračenje, negativno napunjena elektroni u njoj može postati uzbuđen. U titan oksid zatim ruši vode. To stvara slobodne radikale. Ove se terete molekule koje mogu napasti i ubiti bakterije ćelije.

Obično, Jessica kaže, titan dioksid zahtijeva puno energije da aktivira svoj klica-ubija junaštvo. Mislila je da je to na način da se smanji potrebne energije, iako: dodati srebro nanočestica. To su sitne čestice srebra koje su samo milijarditi dio metra u promjeru. Oni smanjuju energiju potrebnu za uzbuđuju elektrona u titan dioksid. Dodavanje sastojak, na ovaj način, je poznata kao "doping." U dopirani srebra treba pustiti titan dioksid ubijaju bakterije koristeći samo svjetlost od sunca, Jessica hipoteza.

U laboratoriju, Jessica stvorio koloid (KOLL-stara) rješenje. Sitne čestice od titan dioksida i srebrne nanočestice su proširila prilično ravnomjerno u cijeloj tečnost. Ona je stvorila tri verzije. Svaka je imala različite količine titan dioksida i srebra. Onda je teen pao celuloze radova u jedno od rješenja i sušene ih u pećnici. Ostali radovi su obuhvaćeni u samo titan dioksid ili ništa. Ove je služio kao kontrola.

Kada novine su suve, Jessica ih umočen rješenja bakterija. Onda je protrlja radova na laboratoriju ploča sadrži agar - gel koji sadrži hranjive tvari potrebne za razvoj bakterija. Nakon 24 sata, ona je provjerio tablice.

U koloidne titan dioksid i srebro je ubio 99 posto bakterija, u usporedbi s netretiranim celuloze. Premaz titan dioksida sama nije radio kao dobro.

"Znao sam da srebro i titan dioksid mogli raditi zajedno", kaže Jessica. Bilo je mnogo istraživanja na srebro i titan dioksid, ona napominje, "ali ne mnogo na oba zajedno [na] celuloze."

Najbolji dio, Jessica kaže, je da joj je liječenje ne predstavlja opasnost za okolinu. Ostale metode trebaju visokim temperaturama ili pritisak da se stvori premaz klica-ubija. Svi Jessica je potrebno je spor pad u hemijskoj kadu. Jednostavna, low-cost premaz "može se primijeniti na odjeću, tako da bi mogao imati antibakterijska svojstva", kaže ona. "Mislim da bi se moglo čak primijeniti u zemljama u razvoju."

Za sada, ona je samo nanosi joj mix na male komadiće celuloze papira. Ali, ako DIP radi na odjeću, zavoja ili papir, to bi moglo pomoći da ih germfree kada im je potrebno da bude.

Power Words

(za više o Power Riječi, kliknite ovdje )

aktivirati (u biologiji) Za uključivanje, kao sa gen ili hemijske reakcije.

agar želatinasta materijal napravljen od određenih morskih algi koristi kao materijal (i izvor hrane) u kojoj će rasti bakterije.

antibakterijska Imajući svojstva koja imaju tendenciju da se uništi ili ograničiti rast ili razmnožavanje bakterija.

antimikrobna supstance koja se koristi da ubije ili inhibiraju rast mikroba. To uključuje prirodno potiče kemikalije, kao što su mnogi antibiotik lijekova. To uključuje i sintetičkih kemijskih proizvoda, kao što su triklosan i triklokarban.

ćeliju Najmanji strukturna i funkcionalna jedinica organizma. Tipično premali da vidi golim okom, a sastoji se od vodene tekućine okružena membrane ili zid. Ovisno o njihovoj veličini, životinje su izrađeni od bilo gdje od hiljada do biliona ćelija. Neki organizmi, kao što su kvasci, plijesni, bakterije i neke alge, se sastoje od samo jedne ćelije.

tamponi tip vlakna nalaze u postrojenja ćeliji zidova. Ona se formira lanci molekula glukoze.

hemijska supstanca formirana od dva ili više atoma da se ujedine (obveznica) u fiksnom udio i strukturu. Na primjer, voda je kemijski je kada su dva atoma vodonika obveznica na jedan atom kiseonika. Njegova hemijska formula je H 2 O. Hemijski može biti i pridjev za opisivanje svojstava materijala koji su rezultat različitih reakcija između različitih jedinjenja.

koloidne Materijal u kojem sitne nerastvorljivo čestice su se proširile kroz veći volumen druge supstance. Koloidi uzeti mnoge oblike. Smoky zrak je koloid. Tako je magla. Mlijeko je koloid, sa sitnim Globs od masla obustavljen tokom tečnosti. Šlag je koloid previše. Koloidi obično ne odvajaju u njihove pojedinačne komponente tokom vremena.

kontrolirati Dio eksperimenta gdje nema promjena u odnosu normalnim uvjetima. Kontrola je od suštinskog značaja za naučne eksperimente. To pokazuje da je svaki novi efekt je vjerojatno zbog samo na dio testa da je istraživač je promijenjen. Na primjer, ako su naučnici testiraju različite vrste gnojiva u vrtu, oni će žele jedan dio od toga da ostane neoplođenih, kao kontrolu. Površine će pokazati kako biljke u ovom vrtu raste pod normalnim uvjetima. A to daje naučnici nešto protiv koje se mogu uporediti nove eksperimentalne podatke.

doping (u materijalima) namjerno ubacivanje nešto u kristalni poluvodiča ili drugog materijala.

okruženje zbir svih stvari koje postoje oko nekih organizam ili neki uređaj i stanju te stvari stvaraju za taj organizam ili uređaja. Okruženje može se odnose na vremenske prilike i ekosistem u kojem neke životinje život, ili, možda, temperatura, vlažnost i postavljanje komponenti u nekim elektronike sistemu ili proizvod. \

slobodnih radikala napunjenu molekula (obično visoko reaktivne i kratkotrajna) koji imaju jedan ili više nesparenih vanjski elektrona. To će pokušati da ukrade elektrona da se stavi na celo ponovo kroz proces poznat kao oksidacije.

gel gnjecav ili viskozni materijal koji može teći kao gusta tečnost.

germinativnih Bilo jednoćelijska mikroorganizama, kao što su bakterije, gljivične vrste ili virus čestica. Neki klice izazivaju bolesti. Drugi mogu promovirati zdravlje višeg reda organizama, uključujući i ptica i sisara. Efekti zdravlje većine klica, međutim, ostaju nepoznati.

srednju školu oznaka razreda devet do 12 u SAD-u sistemu obaveznog javnog obrazovanja. Maturanata može primijeniti na fakultete za dalje, napredne obrazovanje.

hipoteza (v. pretpostaviti) Predloženi objašnjenje za fenomen. U nauci, hipoteza je ideja koja mora biti rigorozno testira prije nego što je prihvaćen ili odbijen.

tečnost materijal koji teče slobodno, ali drži konstantan volumen, poput vode ili ulja.

molekula se električno neutralna grupa atoma koji predstavlja najmanji mogući iznos kemijski spoj. Molekule mogu biti od jedne vrste atoma ili različitih vrsta. Na primjer, kiseonika u vazduhu se sastoji od dva atoma kiseonika (O 2), ali voda se sastoji od dva atoma vodonika i jednog atoma kisika (H 2 O).

nanočestice Mala čestica sa dimenzijama mjereno u milijarditi dio metra.

čestica mala količina nečega.

Pigment je materijal, kao što su prirodne boje u koži, koji menjaju svjetlo odbija od objekta ili prenosi preko njega. Sveukupni boju pigmenta obično zavisi koji talasne vidljive svetlosti upija, a koji se odražava. Na primjer, crveni pigment ima tendenciju da odražava crveno talasne dužine svetlosti vrlo dobro i obično apsorbuje druge boje. Pigment također je izraz za hemikalije koje proizvođači koriste za nijansu boje.

pritisak sile ravnomjerno na površinu, mjereno kao sila po jedinici površine.

Science Talent Search godišnji konkurencije kreira i vodi Društvo za nauku i javnost. Od 2016. godine, to je pod pokroviteljstvom Regeneron Pharmaceuticals. Započeta 1950. godine, ovaj događaj donosi 40 maturanata istraživanja orijentisanih u Washington, DC, da pokažu svoja istraživanja u javnosti i da se takmiče za nagrade.

društvo Integrisani grupe ljudi ili životinja koje uglavnom sarađuju i podržavaju jedni druge za dobrobit svih njih.

rješenje A tečnost u kojoj je jedan kemijski je raspušten u drugu.

Sunce je zvijezda u centru Zemljine solarnog sistema. To je prosječna veličina star oko 26.000 svjetlosnih godina od centra galaksiji. Sunce je i termin za neke druge sunlike zvijezda.

titan dioksid Beli, nereaktivan, čvrstog materijala koji se prirodno javlja kao mineral i intenzivno se koristi kao beli pigment.

ultraljubičastu svetlost vrsta elektromagnetskog zračenja sa valne duljine od 10 nanometara do 380 nanometara. Talasne dužine su kraći od onih vidljive svjetlosti, ali više od X-zraka.

Wave poremećaja ili akciju koju putuje kroz prostor i materiju u redovnom, oscilirajući mode.


Dom | o nama | Proizvodi | Vijesti | Izložba | Obratite nam se | Povratne informacije | Mobilni telefon | XML | Glavna stranica

TEL: +86-757-8128-5193  E-mail: chinananomaterials@aliyun.com

Guangdong Nanhai ETEB Technology co, Ltd