+86-757-8128-5193

Vijesti

Dom > Vijesti > Sadržaj

Srebrni nitrat opasnost da

Srebrni nitrat je Bezbojan kristal koji je topiv u vodi. Čista nitratna kiselina je stabilan u svjetlu, ali njegova vodena otopina i krutih tijela često se pohranjuju na smeđe reagensi zbog nedostatka čistoće. Koristi se za fotografske emulzije, srebrn, ogledalo, tisak, medicina, boja kose, klor iona, bromida iona i jodid, itd., također koristi u elektroničkoj industriji.

Fizička svojstva

Bezbojan i proziran Kristal koso lamelarnih kristal, topiv u vodi i amonijak, topiv u eter i glicerin, lagano topiv u bezvodnog etanola, gotovo netopljiv u koncentrirane dušične kiseline. Njegova vodena otopina je slabo kisela. Otopina srebro nitrata visoko oksidira i ima korozivni efekt jer sadrži veliku količinu iona srebra. Se koristi u liječenju granulacijsko tkivo na hiperplazija i razrijeđenih otopina se koristi za fungicid infekciju oka. Nakon otapanja, svjetlo žuta tekućina je još uvijek bijela nakon stvrdnjavanja.

Kemijska svojstva

Srebrni nitrat je crna sa organska materija i rastaviti na srebro. Čista nitratna kiselina je stabilan u svjetlu, ali njegova vodena otopina i krutih tijela često se pohranjuju na smeđe reagensi zbog nedostatka čistoće. Srebrni nitrat razlaæe na srebro kada se zagriju na 440 ℃, dušik, kisik i dušik-dioksid. Vodena otopina i otopina etanola imati Neutralne reakcije na lakmus, s pH vrijednosti 6. Vrenja od 444 ℃ (dekompozicija). To je oksidirajuće. U prisustvu organskih tvari, vidjeti svijetlo siva ili crna. Srebrni nitrat može reagirati s nizom reagensi u reakciju ili koordinacija reakcija (vidi koordinacija spoj). Na primjer, sa sumporovodika reakcije, crni sulfid Ag2S oborina nastaje. Uz kalij kromata, crvene i smeđe kromata Ag2CrO4 oborina je formirana. S reakcijom dinatrijev hidrogenfosfat, žuti Ag3PO4 taloženje je formirana. Halogeniranih srebrni AgX oborina nastaje s halogenih iona reakcijom. Isto tako može funkcionirati sa lužine u obliku crni oksid Ag2O oborina. Bijeli oksalat Ag2C2O4 taloženje je formirana pri djelovanju oksalat iona. Srebrni nitrat može reagirati s NH3, CN - a SCN - u obliku raznih koordinacija molekule.

Uloga svrhu

Analitička Kemija je korišten taloga klorid iona i mjerilo nitrata koristi za kalibraciju natrijevog klorida. Anorganska industrija se koristi kako bi ostali srebrne soli. Elektronska industrija je nekad vodljivog ljepila, novi plin pročišćavanje agenta A8x molekularno sito, posrebrene uniformu i električni radne rukavice, itd. Fotosenzitivne industriji se koriste kako bi fotoosjetljivi materijal kao što su film, rendgen i fotografski film. Oplata industriji se koristi za pobakrivanje elektroničkih komponenti i druge Rukotvorine, kao i veliku količinu posrebrenog materijal koji se koristi u izolacijski bočicama i ogledala. Baterija industriji koristi za proizvodnju srebro-cink baterije. Lijek se koristi kao fungicid, kaustična agenta. Svakodnevno kemijskoj industriji služi za boja kose i tako dalje. Analitička Kemija se koristi za određivanje klora, broma, joda cijanida i tiocijanata. [3]

Služi za sobe cijanida srebro oplata, kao što su srebro oplata sumporne kiseline, kloridna kiselina oplata srebro, aminodisulfonate srebra, sulfonyl salicilnu kiselinu oplata srebra, itd. To je srebrni Ionski izvor. Sadržaj nitrata srebra ima neki utjecaj na vodljivost, dispersibility, i padalina brzinu od posrebrenog tekućina. Uobičajena doza je 25-50g/L.

Amonijak otopina srebro nitrata može se smanjiti organski reduktor aldehid i šećer. Tako je reagens koji provjerava aldehid i šećer. Također se koristi za određivanje klorida iona, katalizator za određivanje mangan, galvanizaciju, fotografije i porculana Bojanje.

Opasnosti koje

Srebrni nitrat je moćan oksidansa, korozivne i ekoloških zagađivača. Miješanje s neke organske tvari ili sumpor ili fosfora i utjecaj može biti izgoren ili eksplozivna; Srebrni nitrat je korozivna. Nakon što kožu u otopinu srebro nitrata, crne mrlje pojavljuju, zahvaljujući proizvodnji proteina crna Srebrna. Srebrni nitrat je otrovan, ld50mg/kg, a doyi je oko 10 grama.


Dom | o nama | Proizvodi | Vijesti | Izložba | Obratite nam se | Povratne informacije | Mobilni telefon | XML | Glavna stranica

TEL: +86-757-8128-5193  E-mail: chinananomaterials@aliyun.com

Guangdong Nanhai ETEB Technology co, Ltd