+86-757-8128-5193

Vijesti

Dom > Vijesti > Sadržaj

Srebrna nanopartikla

Nedavno je Silver Nanoparticle grupa naučnika Instituta ETH Zurich razvila novu tehnologiju za 3D ultra-tanke nanowall, Silver Nanoparticle koji proizvodi do sada najprozirnije i provodljive elektrode, tako da možemo vidjeti svugdje da ekran osetljiv na dodir ima bolje Kvalitet ekrana, preciznija mogućnost odgovora.


Prema naučnicima, trenutna mainstream touch-screen tehnologija se u velikoj mjeri oslanja na površinu površine slojem provodnog materijala sastavljenog od skoro nevidljivog nano-zida. Trenutno, najčešće korišćeni indijum limeni oksid je visoka transparentnost, Silver Nanoparticle, ali provodljivost je relativno nizak materijal.

Naučnici imaju proboj u ovoj tehnologiji da koriste zlatne ili srebro metalne nanočestice 3D štampanje nano-zidova od indijskog kosmičnog oksida, transparentnijeg, više provodljivog srebra nanopartila koji može pružiti savršeno doživljaje savršenog ekrana osjetljivog na dodir.


"U prošlosti ljudi su koristili indijum limeni oksid zbog toga što ovaj materijal ima visok stepen prozirnosti, a tanki sloj proizvodne tehnologije je bio zrela, Silver Nanoparticle, ali njegova provodljivost je samo opća." Objasnio je član istraživačkog tima, doktorant ETH-a Patrik Rohner.

Naučnici ispisuju zlatne i srebrove nanočestice kroz nano-3D postupak poznat kao Nanodrip, istovremeno održavajući visoku transparentnost uz održavanje provodljivosti materijala opisanih gore. Istraživači mogu štampati ove elektrode u vrlo tankim slojevima - između 80 i 500 nanometara. Srebro nanopartik Međutim, ovo pokreće drugo pitanje:


"Dva cilja su suprotna kako bi se postigla visoka provodljivost na ove žice od metala", rekao je Dimos Poulikakos, profesor termodinamike na ETH. Zlato, Srebrna površina nanosa srebrove žice povećava se, provodljivost se povećava, ali formiranje mreže radi smanjenja transparentnosti.

Kako bi riješili ovu dilemu, naučnici koriste tehnologiju 3D štampanja za štampanje elektroda, tako da možete samo tačno podići visinu žice, tako da je porasla na 2 do 4 puta veću širinu, čime se povećava površina poprečnog presjeka Žica, dodatno povećana provodljivost, ali transparentnost mreže nije smanjena.


Da bi to učinili, Poulikakosov tim je koristio Nanodrip 3D proces štampe koji su razvili prije tri godine - zapravo, ova tehnologija je Scrona izvijestila prije nego što smo napravili najmanju boju na svijetu na slici s tehnologijom. U ovoj studiji, mastilo napravljeno od zlatnih ili srebrovih nanočestica postavljeno je u rastvarač, a zatim se raspršilo u vrlo malu tečnost pomoću električnog polja. Rastvarač je brzo ispario, Silver Nanoparticle ostavljajući samo ove male 3D strukture. Naučnici koriste ove fine kapljice za 3D štampanje, možete ispisati vrlo malu strukturu.


Prema ETH-u, objavljeno je da je ovo prva upotreba tehnologije 3D štampanja na svetu za kreiranje nano-zidnog ekrana osetljivog na dodir. Ovaj nano-zid nije samo transparentniji od indijum-lim-oksida napravljenog od nano-zida, srebra nanopartikla, ali i sa više provodljivijih i nižim troškovima. To je zato što za proizvodnju indijum-oksida oksida zahteva visoko čisto zatvoreno okruženje, a zlatne i srebrove nanočestice nisu potrebne.


Dom | o nama | Proizvodi | Vijesti | Izložba | Obratite nam se | Povratne informacije | Mobilni telefon | XML | Glavna stranica

TEL: +86-757-8128-5193  E-mail: chinananomaterials@aliyun.com

Guangdong Nanhai ETEB Technology co, Ltd