+86-757-8128-5193

Vijesti

Dom > Vijesti > Sadržaj

Sigurnost okoliša srebrne nanočestice

Metalni srebro je naširoko koristi u našem svakodnevnom životu i medicinsku skrb. Srebrni s Nanočesticama, zbog prodora nanotehnologija, srebrne nano čestice (daljnjem tekstu AgNPs) stekli dodatne pogodnosti. Međutim, porast korištenja AgNPs na raznim poljima neminovno dovodi do povećanja potencijalni rizik nanostupanjskim čestica, koje izražavaju zabrinutost oko zaštite okoliša i ljudskog zdravlja. Srebrne nanočestice u posljednjih godina, istraživači su Ocijenjeni toksičnosti AgNPs i istražiti njihove toksičnosti stanični i molekularni mehanizmi.

Nakon što na nanomaterijalima Unesite biološki sustav, nanočestice srebra niz nanoparticle biomolecule sučelja uspostavljaju sa stanice, bio Sveti organela i makromolekula (kao što su proteini, nukleinske kiseline, lipidi, ugljikohidrati). Interakcija Dinamika, Dinamika, nanočestice srebra i toplinske razmjene na tom području sučelje može utjecati na procese kao što su formiranje proteina krune, stanica kontakt, plazma membranu zamka, nanočestice srebra stanica dimnjak i biokatalizu, sve koja definira prisutnost nanomaterijala Biokompatibilnost i zbrinuti kao opasan.

Kad AgNPs uđe u tijelo, neki svibanj ostati u izvorni cilj tkiva, ali u principu će se prevoziti kroz krvotok ili Limfni sustav, Distribuiran u tijelu sekundarni ciljni organ, nanočestice srebra uzrokuje određenih organa ili Sistemski odgovor. U glodavaca, AgNPs, nanočestice srebra daje oralno, intravenski, ili intraperitonealnom injekcijom, pokazali mozga, jetre, slezene, bubrega i testisa su uglavnom sekundarni ciljni organi po cijelom tijelu. Takvi obrasci distribucije organa ukazuju na potencijalne toksičnosti AgNPs može uzrokovati in vivo neurotoksičnost, immunotoxicity, nefrotoksičnost, nanočestice srebra i reproduktivnu toksičnost.

Citotoksičnost, nanočestice srebra kao što su reaktivnim vrstama kisika, oštećenja DNA, promjene u aktivnost unutarstaničnog enzima i nastanak apoptoze i nekroze su povezane s toksičnost jetre izazvane AgNPs in vivo. Uglavnom, kada stanice se suočavaju nepovoljnim uvjetima, nekoliko stacionarnog procesa će se početi održavati opstanak stanica, od kojih je autophagy. Autophagy može djelovati kao obrana proces ćeliju koja je bitno da se suprotstaviti toksičnosti od AgNPs, ali ne održava autophagic aktivnost, u pratnji smanjene energije, nanočestice srebra koji mogu utjecati na nastanak apoptoze i naknadne jetre funkcija oštećenje.

Nema očite citotoksični učinak na AgNPs koji su uključeni u aktivni transport (tj, endocitoze) u stanice. Nasuprot tome, internalizacija AgNPs, nanočestice srebra koji uglavnom razmjenjuju u lizosomalni intervala, je značajno toksični endocitoze. S obzirom na tu AgNPs endocitoze smatra se dovoljno i neinvazivno uvjet za induciranje citotoksičnost. Srebrne nanočestice u dodatak, AgNPs može uništiti integritet stanične membrane poticanjem lipidne peroksidacije i time prodire direktno u staničnu membranu.

Sve više i više dokaza sugerira da post-translacijske modifikacije, nanočestice srebra posebno fosforilacije, acetilaciju i ubiquitination, srebrne nanočestice odrediti aktivnost i / ili agregacije proteina uključenih u u implementaciju autophagy i fine-tuning autophagous plima razvoj. Povećana stanični stres može dovesti do kolapsa post-translacijske modifikacija sistema ili izazvati nespecifične modifikacija ne pojavljuje u fiziološkim uvjetima.

Ubiquitination se dugo smatralo ključ za kontroliranje sudbina proteina, nanočestice srebra što je proces označavanja proteina smanjena zbog proteasomes. U posljednje vrijeme postoji sve više dokaza da konjugiran molekularna lanaca odrediti autophagy selektivnost.


Dom | o nama | Proizvodi | Vijesti | Izložba | Obratite nam se | Povratne informacije | Mobilni telefon | XML | Glavna stranica

TEL: +86-757-8128-5193  E-mail: chinananomaterials@aliyun.com

Guangdong Nanhai ETEB Technology co, Ltd