+86-757-8128-5193

Vijesti

Dom > Vijesti > Sadržaj

Novi hibridni tinte dozvoliti tiskane, fleksibilna elektronika bez Sinteriranja

Elektroničke sklopove ravno iz olovku.
Kredit: Slika ljubaznošću INM - Leibniz-Institut für Neue Materialien gGmbH

Istraživanje naučnika u INM kombinirali prednosti organskih i anorganskih elektroničkih materijala u novu vrstu hibridne tinte. Na taj način elektroničke sklopove primjenjuje na papiru izravno iz olovku, na primjer.

Elektronika u budućnosti će se ispisati. Fleksibilna Sklopovi mogu proizvesti jeftino na foliju ili papir pomoću postupaka ispisa i dopustite futuristički dizajn sa zaobljenim dioda ili ulazni elementi. To je potrebno za ispis elektroničkih materijala koji se može ispisati i zadržati visoku razinu vodljivost tijekom korištenja bez obzira na zaobljenim površinama. Neki su pokušali i testirani materijali uključuju organske, vodljivi Polimeri i nanočestica napravljen od vodljivog oksida (TCOs). Istraživanja znanstvenika u INM--Leibniz Institute za nove materijale, sada kombinirali prednosti organskih i anorganskih elektroničkih materijala u novu vrstu hibridne tinte. Na taj način elektroničke sklopove primjenjuje na papiru izravno iz olovku, na primjer.

Programeri će pokazujući svoje rezultate i mogućnosti koje nude u stajati ploču B46 u Paviljonu 2 yearand #39; s Hanoveru kao dio vodećih trgovina pokazati istraživanje andamp; Tehnologija koja će se održati od 25 do 29 aprila.

Stvoriti njihov hibrid tinte, istraživanja znanstvenika obložena nanočestice od metala s organski, vodljivi Polimeri i im suspendirana u smjese vode i alkohola. Te otopine se mogu primijeniti izravno na papir ili foliju pomoću olovke i suši se bez ikakve daljnje obrade u obliku električnih strujnih krugova.

andquot; Električki vodljivog polimera se koriste u OLEDs, na primjer, koji također mogu biti proizvedeni na fleksibilne podloge, andquot; objašnjava Tobias Kraus, voditelj istraživanja grupe struktura formaciji INM. andquot; Kombinacija metala i nano-čestice koje ćemo predstaviti ovdje kombinira mehaničko fleksibilnosti robusnost metal i povećava električnu conductivity.andquot;

Programeri kombinirati organskih polimera s nanočestica zlata ili srebra. Organski spojevi su tri funkcije: andquot; s jedne strane, spojevi služe kao ligandi, osiguravajući da se nanočestice ostaju suspendirane u tekuće smjese; bilo aglomeriranje čestica će imati negativan utjecaj na proces ispisa. Istovremeno, organskih liganada koji osiguravaju da se nanočestice dobar aranžman prilikom sušenja. U konačnici, organski spojevi djeluju kao ´hinges´: ako je materijal je savijena, oni održavaju električne vodljivosti. U sloj metalnih čestica polimera Plutajuća električne vodljivosti će brzo biti izgubljena prilikom materijal je savijena, andquot; materijalni znanstvenik Kraus i dalje. Zbog kombinacije oba materijala, kada savijena, električna vodljivost je veća u sve u sloj koji se sastoji isključivo od vodljivog polimera ili sloj izrađen isključivo od metalnih nanočestica.

andquot; Metalnih nanočestica s ligandima koji su već tiskane u obliku elektronike danas, andquot; objašnjava fizički kemičar Kraus, dodajući da školjke uglavnom morao odstraniti postupkom sinteriranja jer, dok je s jedne strane kontroliraju aranžman na nanočestica, s druge strane, nisu vodljivi. On je dodao da je to teško u slučaju prijevoznik materijala koji su osjetljivi na temperaturu kao što su papir ili polimernih filmova jer to bi oštećen tijekom procesa sinteriranja. Kraus zbraja rezultate istraživanja, izreka, andquot; naš novi hibridni tinte su vodljivi čim iscrpli su kao i posebno mehanički fleksibilna i ne zahtijevaju sintering.andquot;


Dom | o nama | Proizvodi | Vijesti | Izložba | Obratite nam se | Povratne informacije | Mobilni telefon | XML | Glavna stranica

TEL: +86-757-8128-5193  E-mail: chinananomaterials@aliyun.com

Guangdong Nanhai ETEB Technology co, Ltd