+86-757-8128-5193

Vijesti

Dom > Vijesti > Sadržaj

NANOWIRE "TINTE" OMOGUĆI PAPIRNATI ISPIS ELEKTRONIKA

Obustavom maleni metalnih nanočestica u tekućinama, Duke University znanstvenici su varenje vodljivi Tintni pisač "tinte" ispis jeftin, prilagodljiv krug uzoraka na samo o bilo kojoj podlozi.

Tiskana elektronika, kojem se već koristi na široka skala u uređajima kao što su protuprovalna radiofrekvencijske identifikacije (RFID) oznaka može pronaći na poleđini novih DVD-ova, trenutno imaju jedan veliki nedostatak: ciklusi na posao, prvo moraju biti zagrijana do rastopiti sve nanočestice zajedno u jednu vodljive žice, što je nemoguće za ispis sklopove na jeftine plastike ili papira.

Nova studija istraživača Duke pokazuje da ugađati oblik nanočestica u tintu može samo isključiti potreba za toplinu.

Uspoređujući vodljivost filmova napravljenih od različitih oblika od srebrne nanostructures, istraživači su otkrili zip elektrona kroz filmova napravljenih od srebrne Nano žice, povezane puno lakše nego filmova napravljenih od drugih oblika, poput nanospheres ili microflakes. U stvari, elektroni tekla tako lako kroz nanowire filmova da bi mogao funkcionirati u tiskanih krugova bez potrebe da ih otopiti sve zajedno.

"U Nano žice, povezane imao 4.000 puta veća vodljivost nego više obično koristi srebrne nanočestice koje ćeš naći u tiskane antene RFID oznake," rekao je Benjamin Wiley, asistent profesor kemije na Duke. "Pa ako koristite Nano žice, povezane, onda ne morate zagrijavati tiskanih krugova do tako visoke temperature i možete koristiti jeftinije plastike ili papira."

"Stvarno je ništa drugo na pamet osim ove srebrne Nano žice, povezane da možete jednostavno ispisati i jednostavno vodljivi, bez post-obradu je," Wiley dodao.

Ove vrste tiskana elektronika može imati aplikacije daleko iznad pametna ambalaža; istraživači predviđaju koristeći tehnologiju kako bi solarne ćelije tiskani Prikazuje, LEDS, Zaslon osjetljiv na dodir, pojačala, baterije i još neki bio-elektronski usaditi. Rezultati se pojavila online Dec 16 u ACS Applied Materials i sučelja.

Srebro je postao ići to materijal za izradu tiskana elektronika, Wiley je rekao, i brojne studije su nedavno pojavio mjerenje vodljivosti filmova s različitim oblicima srebrni nanostructures. Međutim, eksperimentalni varijacije čine izravne usporedbe između oblika teško i malo izvještaji povezali ukupne mase srebra koriste, važan faktor pri radu sa skupih materijala vodljivost filmova.

"Željeli smo eliminirati bilo koji dodatni materijali od tinte i jednostavno kuća u na količinu srebra u filmovima i kontakti između nanostructures kao jedini izvor varijabiliteta," rekao je Ian Stewart, ostvarena apsolvent u laboratoriju i prvi autor na radu ACS Wileya.

Stewart koristi poznati recepti kuhati gore Srebrna nanostructures s različitim oblicima, uključujući nanočestica, microflakes i kratko i dugo Nano žice, povezane, i Mješoviti te nanostructures destiliranom vodom da bi jednostavno "tinte." Zatim je izmislio brz i jednostavan način da bi tanki filmovi koristeći oprema dostupna u samo oko bilo koje laboratorij--staklo slajdova i obostrano trake.

"Smo koristili probojac izrezati bunara obostrano snimka i zaglavi to staklo slajdova," Stewart rekao je. Dodavanjem precizno količinu tinte u svaku vrpcu "dobro" i onda grijanje bunara--bilo relativno niskih temperatura da jednostavno ispari voda ili višim temperaturama da počne otapanje strukture--on je stvorio niz filmova za testiranje.

Tima kažu da oni nisu bili iznenađeni dugo nanowire filmovi imali najviše vodljivost. Obično elektrona kroz pojedinačne nanostructures ali zapeti kada moraju skakati iz jedne strukture do sljedećeg, Wiley objasnio, i dugo Nano žice, povezane uvelike smanjiti broj puta elektroni imaju kako bi ovaj "skok".

Ali oni su bili iznenađeni na koliko drastične promjene je bio. "Otpornost dugo srebro nanowire filmova je nekoliko redova veličine niže od nanočestica srebra i samo 10 puta veća od čistog srebra," Stewart je rekao.Tim sada eksperimentiranje s pomoću aerosola mlaznice ispis srebrni nanowire tinte u iskoristive sklopove. Wiley kaže također žele istražiti da li srebro obložena bakrenom Nano žice, povezane, koji su značajno jeftiniji za proizvodnju od čiste srebrne Nano žice, povezane, će dati isti učinak.

Ovo istraživanje poduprlo financiranje iz National Science Foundation (ECC-1344745 i DMR-1253534) i GAANN zajedništvo kroz hemijski Vojvoda.


Dom | o nama | Proizvodi | Vijesti | Izložba | Obratite nam se | Povratne informacije | Mobilni telefon | XML | Glavna stranica

TEL: +86-757-8128-5193  E-mail: chinananomaterials@aliyun.com

Guangdong Nanhai ETEB Technology co, Ltd