+86-757-8128-5193

Vijesti

Dom > Vijesti > Sadržaj

MIT istraživači razvili tiskanje proces za elektroničke naljepnice

Zamisli da možeš čitati u stvarnom vremenu elektroničkim podacima na naljepnici. Na primjer, vaš barista mogao ispisati oznaku da znate točno kako vruća kava je kako vrijeme prolazi. Elektroničke naljepnice mogu biti od koristi u velikom broju aplikacija. Ova tehnologija može također omogućavaju ispis elektronske površinama za širok raspon funkcija.

Istraživača na Massachusetts Institute of Technology razvili postupak ispisa za tranzistora koji možda čine elektroničke naljepnice i slične površine jeftin stvarnosti.

"Postoji velika potreba za ispis elektroničkih uređaja koji su izuzetno jeftine, ali pružaju jednostavne proračune i interaktivnih funkcija," kaže A. John Hart, Mitsui karijeri izvanredni profesor suvremene tehnologije i inženjerstva na MIT-u.

"Naš novi postupak ispisa je Omogućavanje tehnologija za visoke performanse, potpuno ispisane elektronike, uključujući tranzistora, Optički funkcionalne površine i sveprisutni senzora."

Ispis elektronika nije novi koncept. Inkjet i etikete tehnike koriste sa lackluster rezultate. Prema istraživačima papiru objavljena nedavno u časopisuNapredak znanosti, takve tehnike su teško kontrolirati u malim ljuskama i imaju tendenciju da proizvode kavu prsten obrasce u koje tinte izlijevanje preko granice. Neujednačena otisci mogu dovesti do nepotpune sklopove.

Tehnikom preslikavanja uNapredak znanostiuključuje dizajn nanoporous pečata-vrste pečata koji je spongier od kaučuka i o veličini mali prst nokat. Ove marke uključuju uzorke manje od širine ljudske kose.

Poroznost ove marke omogućava rješenje nanočestica, vrsta tinte, teći ravnomjerno kroz pečat i na željenu površinu. To omogućuje veće rezolucije nego gumeni pečat ispis.

Karbonske nanocijevčice se koriste za pečat. To su Jake, mikroskopski listova ugljikovih atoma raspoređenih u cilindre.

"To je pomalo sreća rješenje za ispis pri visokoj razlučivosti elektronike iskorištava naše pozadine u izradi karbonske nanocijevčice za mnogo godina," Hart kaže.

"Šume karbonske nanocijevčice možete prenijeti tintu na površinu poput masovnog broja maleni olovke perima."

Kako bi se marke, istraživači koristili prethodno razvili tehnike rasti karbonske nanocijevčice silicij površine u raznim uzorcima, uključujući saće i cvijet oblika. Ovi nanocijevčice su obložene s tankim polimernim osigurati rukopis bi prodrijeti strukture nanocjevčica i da je nanocijevčice ne smanjila bi nakon što je rukopis bio je otisnut. Oni onda prožet pečat mali volumen elektroničke tinte sastoji od nanočestica poput srebra, cink oksid ili poluvodiča kvantna točkice.

Kritična komponenta za ispis te precizan, visoke rezolucije uzoraka se određuje u iznosu od vršiti pritisak primijeniti na pečat za tintu. Precizni pritisak je bio određen model predvidjeti količinu sile potrebne da stane ni sloj tinte na supstrat. Sagrađena je tiskarski stroj od motorizirani Valjak za proces. Istraživači fiksni svaki pečat na platformu vezan za proljeće, a oni to koristi za kontrolu sila nekad Pritisnite pečat protiv podloge.

"To bi kontinuirano industrijski proces, gdje imate pečat, i Valjak na kojem će imati podloge koju želite ispisati, kao klupko plastične folije ili specijalizirani papir za elektroniku," Hart kaže. "Našli smo ograničen motora koristimo u tiskanje sustav, možemo da objavimo na 200 milimetara u sekundi, kontinuirano, koja je već natječe sa stope industrijske tehnologije ispisa. U kombinaciji sa deseterostruko povećanje tiskanje rješenje koje mi je pokazao ohrabrujuće."


Dom | o nama | Proizvodi | Vijesti | Izložba | Obratite nam se | Povratne informacije | Mobilni telefon | XML | Glavna stranica

TEL: +86-757-8128-5193  E-mail: chinananomaterials@aliyun.com

Guangdong Nanhai ETEB Technology co, Ltd