+86-757-8128-5193

Vijesti

Dom > Vijesti > Sadržaj

Anorganski spoj imenovanja smjernice

Anorganskih spojeva, spojeva nema nikakve veze s tijelom (neke vezane za tijelo spoja i anorganski spoj, kao što su vode), i organskih spojeva, obično se odnosi na ne sadrže ugljikovih spojeva, uključujući ugljični oksid, karbonatna, karbonata, cijanid, itd., u daljnjem tekstu anorganskih tvari.

Naziv anorganski spoj trebao bi biti koncizan i precizan ukazati na sastav i strukturu materije imenovani. Ovo zahtijeva upotrebu naziv elementa korijen ili osnova za izražavanje različitih komponenti tvari; Koristite "kemijske prepozicija" (funkcija povezivanja imenice) izraziti vezu svake komponente tvari.

Imenovanja smjernice

(1) kemijski prijedlog: sustav imena spoja je postaviti mimo njegove osnovne komponente. Kemijski prijedlog je za infiksna čije ime se formira po imenu spoja spoja. Navedite sljedeće.

Ovo je jednostavna kombinacija. KCl, kao što su atom klora (Cl) i K (K), naziva se kalij klorida. NaOH, što je hidroksida (OH-) i natrij (Na), zove se natrijev hidroksid.

Kombinacija molekule i molekule ili molekule s ionima. Na primjer, CaCl 2 · H 2 O zove se kalcijev klorid i H tri O se zove hidronijum.

(3) generacija je. Zamijeniti vodikovih atoma u tvari, kao što su NH 2 Cl, koji se zove chloromide; NHCl 2 se zove dichlorinated amonijak;

ClCH2COOH se zove chloroacetic kiselina. B. sumpor (ili selenij, telurij) zamijenio kisika, kao što su H2S2O3 sumporne kiseline; HSeCN se zove selen diocyanate.

On je rekao da dvije ili više iste molekule su konvergentan, kao što su (HF) 2, kloridna kiselina, (HOCN) 3, 3 polycyanic kiselina, (KPO 3) 6.

(2) bazu i korijen: baza i korijen su atomskih grupa koje postoje u spoj, ako zove kovalentne veze s ostalim komponentama

Vezivanje valentne veze na druge komponente se zove korijen. Baze i korijen se općenito zove nakon svog ishodišnog spoja, koji se zove baza ili korijen. Baze i korijen može također biti nazvana nazive elemenata koji su uključeni, i pun element imena stavljaju ispred i neispunjenom oni su ostavili.

Ugljični dioksid

Bezbojni plin bez mirisa, kiseline, topiv u vodi (volumen omjer 1:1), djelomično ugljične kiseline. Plinoviti ugljični dioksid se koristi za izradu alkalijsko industrija i industrija šećera, a služi za očvršćavanje čeličnih odljevaka i proizvodnja olova-bijela. Može se spalili ugljika u višak zraka ili su mramor, vapnenac, dolomit kalciniranja ili kiseline, kao nusproizvod industrije kao što su vapno i fermentacija. Uglavnom ugljični dioksid ne spali i ne podržava izgaranje. Na normalnoj temperaturi, gustoće je malo veći od zraka i kada se zagrije, fokusirat će se na vrhu, često se koristi kao protupožarno sredstvo. Ugljični dioksid je neophodan Sirovi materijal za fotosintezu zelenih biljaka. Ugljični dioksid se obično koristi kao gnojivo u stakleniku. Čvrste ugljičnog dioksida, poznatiji kao suhi led, može primiti mnogo topline kada ga je jako, tako da se koristi kao rashladno sredstvo, kao što su umjetne kiše, i koristi se za stvaranje dima u plesu.

Sumporne kiseline

Čista sumporna kiselina je Bezbojan i bez mirisa tekućina, koja oslobađa puno topline kada se rastopio. To je jaka kiselina koja je nestabilna u visoke vrenja. Lako se otapaju u vodi i može se miješati s vodom u bilo kojem omjeru. Kemijska svojstva su hydroscopicity, hydroscopicity, jaka oksidacijska, prolazan, kiselost i stabilnost.

Voda je najzastupljeniji spoj u živim stanicama. Sadržaj vode je različita u različitim vrstama organizama; Različitih tkiva i organa imaju različite razine vode.

Prisutnost vode u ćeliji ima dvije vrste besplatna voda i voda. Kombinacija vode i drugih tvari je važan sastavni dio stanične strukture, Računovodstvo za oko 4,5%. Besplatna voda postoji u slobodnom obliku, dobro otapalo za stanice, i može biti izravno uključeni u biokemijske reakcije, kao i transporta hranjivih tvari i otpada. Ukratko, sve život aktivnosti svih vrsta organizama mogu se odvojiti od vode.

Većina anorganskih soli iona u ćeliji država postoji, njen sadržaj, iako vrlo malo, ali ima mnogo važnih funkcija: neke anorganske soli je važan sastavni dio neke složenih spojeva u ćeliji, kao što su Fe je glavni sastojak hemoglobina, Mg je klorofil sastav; Mnoge anorganske soli iona su važni za održavanje života aktivnosti stanica i organizama, kao što su niske koncentracije iona kalcija u krvi. Anorganske soli također je važno za održavanje ph ravnotežu stanica


Dom | o nama | Proizvodi | Vijesti | Izložba | Obratite nam se | Povratne informacije | Mobilni telefon | XML | Glavna stranica

TEL: +86-757-8128-5193  E-mail: chinananomaterials@aliyun.com

Guangdong Nanhai ETEB Technology co, Ltd