+86-757-8128-5193

Vijesti

Dom > Vijesti > Sadržaj

Anorganski spoj četiri kategorije

Anorganski spojevi općenito nazivaju anorganskih spojeva koji nije organski Ugljik (organski), ali također uključuju ugljični monoksid, ugljični dioksid, karbonata, itd. Većina anorganskih spojeva može biti klasificirana kao oksidi, kiseline, baze i soli velika klasa.

Koje su razlike između anorganske spojeve i organske spojeve?

[Anorganskih]

Neorganske je skraćenica od anorganskih spojeva, obično se odnosi na sobe Ugljik-sadrže spojeve. Nekoliko ugljika koji sadrže spojeva, kao što su ugljični monoksid, ugljični dioksid, karbonati, cijanidi, i sl. također su anorganske tvari može se podijeliti na oksida, Alkalije, soli i tako dalje.

【Organic matter】

Definicija organskih tvari se obično odnosi na tvari koje sadrže Ugljik ili ugljikovodici i njihovi derivati se kolektivno nazivaju organski spojevi.

Opis

1. organska materija je skraćenica od organskih spojeva. U ovom trenutku, ljudska bića znati više od 900 miliona vrsta organske tvari, broj je daleko više od anorganskih.

2. u ranim 1920-ih, znanstvenici su koristili da anorganske spojeve za sintezu mnogih organskih spojeva, kao što su urea, octene kiseline, masti i tako dalje. Ranih 1920-ih, znanstvenici znali organske tvari od životinja i biljaka i drugih organizama, pa takav spoj se zove organske materije. , Dakle razbijanje organske tvari mogu samo dobiti od organski koncept. Međutim, zbog povijesnih i uobičajene razloge, ljudi još uvijek koristiti naziv organske tvari.

3. organska tvar je obično netopiv u vodi, topiva u organskim otapalima, tališta je niska. Velika većina organskih tvari topline lako razgradi, polako da se spali. Organskih reakcija je obično sporo, i često popraćena nuspojave.

4. širok spektar organskih spojeva može podijeliti ugljikovodika i derivata ugljikovodika u dvije kategorije. Prema organske molekule sadržane u funkcionalnim skupinama, dijele na alkil, alkene, alkyne, aromatski ugljikovodici i alkoholi, aldehidi, karboksilne kiseline, esteri itd. Prema karbonski struktura organskih molekula, može se podijeliti u otvorenom lanac spojeva, karbo spojeva i heterocikličkih spojeva tri kategorije.

5. organska materija je od iznimne važnosti ljudskih života, život i proizvodnju. Sva živa bića na zemlji sadrže velike količine organske tvari.

Glavna razlika između neorganske i organske tvari

Anorganske i organske tvari u prirodi i reakcije razlika je samo relativna, uvjetna, različite organske tvari ima posebna svojstva. Na primjer, etanol, octena kiselina, acetaldehid, acetona i vode mogu biti međusobno miješa; Ugljik tetraklorid Alkaloacetic kiseline i svoje metalne soli mogu ionizirana u vodenoj otopini; trikloroctena kiselina je jaka kiselina; neke reakcije, kao što su Toplinska pucanja alkane i reakcije trinitrotoluen eksplozije obavlja se u trenutak, i tako dalje.


Dom | o nama | Proizvodi | Vijesti | Izložba | Obratite nam se | Povratne informacije | Mobilni telefon | XML | Glavna stranica

TEL: +86-757-8128-5193  E-mail: chinananomaterials@aliyun.com

Guangdong Nanhai ETEB Technology co, Ltd