+86-757-8128-5193

Vijesti

Dom > Vijesti > Sadržaj

Anorganski spoj opis

Neorganske je skraćenica od anorganskih spojeva, obično se odnosi na sobe Ugljik-sadrže spojeve. Nekoliko ugljika koji sadrže spojeva, kao što su ugljični monoksid, ugljični dioksid, karbonati, cijanidi, i sl. također su anorganske tvari može se podijeliti na oksida, Alkalije, soli i tako dalje.

Definicija organskih spojeva organske tvari obično odnose na tvari koje sadrže Ugljik, ili ugljikovodika i njihovih derivata, koji se skupno nazivaju organski spojevi.

Opis

1. organska materija je skraćenica od organskih spojeva. U ovom trenutku, ljudska bića znati više od 900 miliona vrsta organske tvari, broj je daleko više od anorganskih.

2. u ranim 1920-ih, znanstvenici su koristili da anorganske spojeve za sintezu mnogih organskih spojeva, kao što su urea, octene kiseline, masti i tako dalje. Ranih 1920-ih, znanstvenici znali organske tvari od životinja i biljaka i drugih organizama, pa takav spoj se zove organske materije. , Dakle razbijanje organske tvari mogu samo dobiti od organski koncept. Međutim, zbog povijesnih i uobičajene razloge, ljudi još uvijek koristiti naziv organske tvari.

3. organska tvar je obično netopiv u vodi, topiva u organskim otapalima, tališta je niska. Velika većina organskih tvari topline lako razgradi, polako da se spali. Organskih reakcija je obično sporo, i često popraćena nuspojave.

4. širok spektar organskih spojeva može podijeliti ugljikovodika i derivata ugljikovodika u dvije kategorije. Prema organske molekule sadržane u funkcionalnim skupinama, dijele na alkil, alkene, alkyne, aromatski ugljikovodici i alkoholi, aldehidi, karboksilne kiseline, esteri itd. Prema karbonski struktura organskih molekula, može se podijeliti u otvorenom lanac spojeva, karbo spojeva i heterocikličkih spojeva tri kategorije.

5. organska materija je od iznimne važnosti ljudskih života, život i proizvodnju. Sva živa bića na zemlji sadrže velike količine organske tvari.

Glavna razlika između neorganske i organske tvari

Anorganske i organske tvari u prirodi i reakcije razlika je samo relativna, uvjetna, različite organske tvari ima posebna svojstva. Na primjer, etanol, octena kiselina, acetaldehid, acetona i vode mogu biti međusobno miješa; Ugljik tetraklorid Alkaloacetic kiseline i svoje metalne soli mogu ionizirana u vodenoj otopini; trikloroctena kiselina je jaka kiselina; neke reakcije, kao što su Toplinska pucanja alkane i trinitrotoluen eksplozija vrši se u trenutak, i tako dalje.

Voda je najzastupljeniji spoj u živim stanicama. Različite vrste organizama, sadržaj vode je drugačiji; različitih tkiva, organa, sadržaj vode je također drugačiji.

Prisutnost vode u stanicama je besplatna voda i Kombinirani vode, u kombinaciji s vodom i drugim tvarima je važan sastavni dio stanične strukture, Računovodstvo za oko 4,5%; besplatna voda u obliku besplatne, je dobra stanica otapala, može također biti izravno uključena u biokemijske reakcije, ali također transport hranjivih tvari i otpada. Sve u svemu, svih životnih aktivnosti raznih organizama su neodvojivi od vode.

Većina anorganskih soli u prisustvu jonski država, iako je njegov sadržaj je vrlo mala, ali postoje mnoge važne uloge: anorganske soli su važne komponente od međustanične tvari, kao što su Fe je glavni sastojak hemoglobina, Mg je za Potreban dio molekule klorofila; mnoge anorganske soli iona za održavanje stanica i organizmi imaju važnu ulogu u životu aktivnosti, kao što je sadržaj kalcija krv je preniska će se pojaviti konvulzije; anorganske soli za održavanje stanica kiseline i lužine ravnoteža je također važna u


Dom | o nama | Proizvodi | Vijesti | Izložba | Obratite nam se | Povratne informacije | Mobilni telefon | XML | Glavna stranica

TEL: +86-757-8128-5193  E-mail: chinananomaterials@aliyun.com

Guangdong Nanhai ETEB Technology co, Ltd