+86-757-8128-5193

Vijesti

Dom > Vijesti > Sadržaj

Anorganska složena klasifikacija

Anorganskih spojeva, spojeva nema nikakve veze s tijelom (neke vezane za tijelo spoja i anorganski spoj, kao što su vode), i organskih spojeva, obično se odnosi na ne sadrže ugljikovih spojeva, uključujući ugljični oksid, karbonatna, karbonata, cijanid, itd., u daljnjem tekstu anorganskih tvari.

Velika većina od anorganskih materijala mogu se svrstati u četiri kategorije: oksid, kiseline, lužine i soli. Anorganske tvari u organizmu uglavnom uključuju vode i anorganskih iona kao što su Na +, K +, Ca2 +, Mg2 +, Cl-, SO42-, itd. Sadrži gotovo sve elemente u prirodi postoje u ljudskom tijelu tkiva, koja osim ugljika, vodika, kisika i dušika u obliku organskih spojeva, ostalo uglavnom postoji kolektivno nazivaju anorganski Minerali (ili pepela). Dakle, mineralna uglavnom se sastoji od: voda i anorganske soli, voda se može klasificirati kao: vezana voda i besplatnu vodu i vezana voda je važan sastavni dio stanične strukture, besplatna voda je dobro otapalo, prijevozna sredstva, sudjeluju u kemijskim reakcijama. Anorganske soli može se podijeliti na: ionske i složena, ion je život aktivnost koja održava ćelije normalno, spoj je sastavni dio spoja unutar ćelije.

oksid

Sastoji se od dva elementa, od kojih je spoj kisika. Tvari koje mogu reagirati s kisikom zove se oksid. Prema kemijskim svojstvima, oksida može se podijeliti na kiseli oksid i alkalnih oksida. Kiselina oksid: u oksid koji DJELUJE kao kiselina ili soli s vodom. Na primjer, sumpor trioksid, fosfora oksida, ugljičnog dioksida, i sl., većina od kojih su kiseli oksidi.

Alkalni oksidi: oksidi koji mogu reagirati s kiselinama u obliku soli i vode i proizvoda može imati samo Sol i vodu, i drugim tvarima mogu proizvesti. Osnovna oksida uključuju aktivan metalnih oksida i drugih metala sa nisko - cijena oksida kao što su DNA, BaO i CrO, MnO.

Anorganske kiseline

Grupa spojeva koji može ionizirati i proizvesti H u vodenoj otopini. Ionizacije u Klorovodična kiselina, sumporna kiselina, dušična kiselina u vodenoj otopini, anionski (kiselina radikalne) se razlikuje, ali kationa (H) je isti, tako da oni imaju zajedničko mjesto u prirodi, kao što su kiselosti; Se može otopiti mnogo metala; Može učiniti plavo lakmus test papir postaju crvene i tako dalje. Uska definicija: ionizirane kationa u vodenim otopinama su svi spojevi Iona (kao što su sumporna kiselina). Većina tih tvari su topiva u vodi, a neke, kao što su silikatne kiseline, su teško rastopiti u vodi. Vodena otopina kiseline je općenito vodljivi i neke kiseline postoje u obliku molekula u vodi i ne provodi struju. Djelomični kiselina je dissociating u pozitivne i negativne Ione u vode, koje mogu provoditi struju.

Više definisan: reakcija može pružiti protona s kiselinama koje definiraju kiseline kao primatelje Elektronska para, a raspon je širi. Kiselina neutralizira baza, proizvodnju vode i soli.

lužine

Tvar koja ima gorak okus i može promijeniti boju određenih pokazatelja (kao što su poplavio je lakmus, čineći je Fenolftalein crvena, i sl.), a PH vrijednost je veća od 7. Sve Ione u vodenim otopinama ionizirana su hidroksid iona koji reagiraju s kiselinama u obliku soli i vode. Tipična alkaloida kao što su Amin (uključujući amonijak), kaustična soda (natrijev hidroksid) i hidratiziranog vapna (kalcij hidroksid). Općenitiji pojam baza je materijal koji daje elektron ili tvar koja prihvaća protona

Zajedničke stavke

Ugljični dioksid

Bezbojni plin bez mirisa, kiseline, topiv u vodi (volumen omjer 1:1), djelomično ugljične kiseline. Plinoviti ugljični dioksid se koristi za izradu alkalijsko industrija i industrija šećera, a služi za očvršćavanje čeličnih odljevaka i proizvodnja olova-bijela. Može se spalili ugljika u višak zraka ili su mramor, vapnenac, dolomit kalciniranja ili kiseline, kao nusproizvod industrije kao što su vapno i fermentacija. Uglavnom ugljični dioksid ne spali i ne podržava izgaranje. Na normalnoj temperaturi, gustoće je malo veći od zraka i kada se zagrije, fokusirat će se na vrhu, često se koristi kao protupožarno sredstvo. Ugljični dioksid je neophodan Sirovi materijal za fotosintezu zelenih biljaka. Ugljični dioksid se obično koristi kao gnojivo u stakleniku. Čvrste ugljičnog dioksida, poznatiji kao suhi led, može primiti mnogo topline kada ga je jako, tako da se koristi kao rashladno sredstvo, kao što su umjetne kiše, i koristi se za stvaranje dima u plesu.


Dom | o nama | Proizvodi | Vijesti | Izložba | Obratite nam se | Povratne informacije | Mobilni telefon | XML | Glavna stranica

TEL: +86-757-8128-5193  E-mail: chinananomaterials@aliyun.com

Guangdong Nanhai ETEB Technology co, Ltd