+86-757-8128-5193

Vijesti

Dom > Vijesti > Sadržaj

Neorganska jedinjenja mogu proizvesti mnogo topline

Neorganski sastojci Čisti anhidrovan natrijum hidroksid je bijela poluprovidna, kristalna čvrsta supstanca. Natrijum hidroksid se vrlo lako rastvara u vodi, neorganska jedinjenja rastvor se povećava s povećanjem temperature, može puštati puno toplote kada se rastvara. Njegovo vodeno rešenje ima astringentno i kremasto osećanje, rešenje pretpostavlja jaku alkalnost, alkalnost ima sve opštosti. Postoje dve vrste čvrste i tečne kaustične sode: čista čvrsta kaustična soda je bela, sa blokom, lomljen, neorganski složeni šipkasti oblik, granularni, krhki; Čista tečnost kaustična soda je bezbojna providna tečnost. Natrijum hidroksid je također rastvorljiv u etanolu, glicerinu, ali nerastvorljiv u etru, neorganski jedinjenje aceton, tečni amonijak. Korozivno dejstvo na vlaknu, kožu, staklo, neorgansku složenu keramiku itd. Toplota se izdaje kada se razblaži rastvorenim ili koncentrovanim rastvorom, a reakcija sa neorganskom kiselinom može proizvesti veliku količinu toplote, proizvoditi odgovarajuće soli i reagovati sa metalnim aluminijumom i cinkom , Nemetalni bor i silicijum za oslobađanje vodonika; Može precipitirati metalne jone iz vodenog rastvora da postane hidroksid, neorganska jedinjenja i može reagovati na saponifikaciju ulja, proizvoditi odgovarajuću natrijumovu sol i organsku kiselinu, to je princip uklanjanja ulja iz tkanine.

Nomenklatura neorganskih jedinjenja ima za cilj koncizne i precizne prikaze sastava i strukture naznačene supstance. Neorgansko jedinjenje Ovo zahteva upotrebu imena elementa, korena ili osnove za izražavanje sastava supstance i "hemijski predlog" (funkcija imenice) za izražavanje veze svake komponente u supstanci.

Bezbojni bezazlini gas, kisel, rastvorljiv u vodi (odnos zapremine 1: 1), dio formiranja ugljenične kiseline. Plinski ugljen-dioksid se koristi u industriji ljekovitog bilja i industriji šećera, neorganskoj jedinici i koristi se za gašenje čeličnih odlivaka i proizvodnju olova i bijele boje. Može biti zapaljen ugljenikom u prekomernom vazduhu ili mermerom, krečnjakom, kalciniranim dolomitom ili sa kiselim efektom, to je kreč, fermentacija i ostali industrijski nusproizvodi. Ugljen dioksid uglavnom ne gori i ne podržava sagorevanje, pri sobnoj temperaturi od gustine vazduha nešto veće, zagrevano proširenje će se prikupiti na vrhu, često se koristi kao sredstvo za gašenje požara. Neorganski sastojak Ugljendioksid je nezaobilazna sirovina za fotosintezu zelenog bilja, koja se obično koristi kao đubrivo u stakleniku. Čvrsti ugljen-dioksid, poznat kao suh led, može apsorbovati mnogo toplote kada se sublimira, a time se koristi kao rashladno sredstvo, kao što je veštačka kiša, a često se koristi u koreografiji za dima.

Neorganska jedinjenja. Generalno se odnosi na elemente ugljeničnih elemenata, osim jedinjenja, kao što su voda, so, sumporna kiselina, kreč i tako dalje. Međutim, neke neobične jedinjenja sadrže ugljenik, kao što su ugljenmonoksid, ugljen-dioksid, karbonska kiselina, karbonat i karbid, takođe su proučavani kao neorganski materijali, jer je njihov sastav i svojstva slični neorganskim supstancama. Ogromna većina neorganskih supstanci može se klasifikovati u okside, kiseline, alkale, soli četiri kategorije


Dom | o nama | Proizvodi | Vijesti | Izložba | Obratite nam se | Povratne informacije | Mobilni telefon | XML | Glavna stranica

TEL: +86-757-8128-5193  E-mail: chinananomaterials@aliyun.com

Guangdong Nanhai ETEB Technology co, Ltd