+86-757-8128-5193

Vijesti

Dom > Vijesti > Sadržaj

Pristup neorganskim jedinjenjima

Polimerni materijali se široko koriste, ali gotovo svi polimerni materijali lako se mogu zapaliti, deo sagorevanja polimernih materijala će proizvesti mnogo štetnih gasova i dimova. Neorganska jedinjenja rezultirajuća opasnost od požara postala je globalna briga. Dodavanje efektivnog zaštitnog plamena, tako da je polimerni materijal sa otpornim na plamen, samogašavajući i dim, trenutna tehnologija retardacije na najčešći način. Najreprezentativniji sastojak neorganskih metalnih spojeva je aluminijum hidroksid (ATH). Neorganski sastav ATH je sada primjer nekoliko neorganskih metalnih spojeva koji sprečavaju plamen nekoliko metoda postupanja.

Na neorganskim metalnim jedinjenjima Otpornici plamena imaju sledeće metode:

(1), modifikacija površine: neorganski plamen retardant ima jak polaritet i hidrofilnost, pri čemu je nepolarna kompatibilnost sa polimernim materijalom loša, interfejs je teško formirati dobru kombinaciju i vezivanje. U cilju poboljšanja adhezije i povezanosti afiniteta između ATH i polimera, neorganski sastav je jedan od najefikasnijih metoda za liječenje retardnih sredstava ATH pomoću sredstva za spajanje. Najčešće korišćeni agensi za spajanje su silani i titanati. Površinska aktivnost tretirane ATH je poboljšana, afinitet sa smolom je povećan, fizičke i mehaničke osobine proizvoda poboljšane, tečnost obrade smole se povećava, stopa apsorpcije vlage površine ATH je smanjena i Proizvod koji je retardantan Različiti električni svojstva, efekat retardacije od V-1 do V-0 nivoa.

(2), ultra-fini: ATH ultra-tanak, nano-je glavni istraživački i razvojni pravac. Dodavanje ATH-a će smanjiti mehaničke osobine materijala, neorganske jedinice, ali mikro-ATH i potom popuniti, ali će igrati efekat poboljšanja plastificiranja krutih čestica, naročito nanomaterijalima. Uloga retardantne uloge igra hemijska reakcija, ista količina otpornika plamena, neorganska jedinjenja manja je veličina čestica, što je veća površina, to je bolji efekat retardacije plamena.

(3), postupak vezivanja makromolekula: upotreba metoda vezivanja makromolekula za bolje postupanje sa ATH-om nego agensom za vezivanje aluminata. Očigledno je smanjiti površinski napon modifikovanog ATH-a, kontaktni ugao sa nepolarnom tečnost je mali, a očigledno je povećan kontaktni ugao sa polarnom tečnom materijom, što može poboljšati mehanička svojstva polimera nakon punjenja.


Dom | o nama | Proizvodi | Vijesti | Izložba | Obratite nam se | Povratne informacije | Mobilni telefon | XML | Glavna stranica

TEL: +86-757-8128-5193  E-mail: chinananomaterials@aliyun.com

Guangdong Nanhai ETEB Technology co, Ltd