+86-757-8128-5193

Vijesti

Dom > Vijesti > Sadržaj

Electrocrystallization: Proboj u zlatu nanočestice Research

170321100332_1_540x360.jpg

Istraživački tim pod vodstvom profesora Flavio Maran Univerziteta u Padovi (Italija) i Akademije profesor Kari Rissanen Univerziteta u Jyväskylä (Finska) je objavljena u Journal of American Chemical Society studiju istraživanje koje pokazuje kako je moguće dobiti vrlo visoka kvaliteta kristala formirana zlata nanočestica.

"Istraživanje o zlatu nanočestice je polje i temeljnih i primijenjenih značaja", objašnjava akademija profesor Kari Rissanen Odjela za kemiju na Sveučilištu u Jyväskylä. X-ray kristalografije je najmoćniji način za molekularnu struktura određivanje ovih nanosistema, ali dobijanje dobra kvaliteta monokristala pogodan za precizno rendgenske analize je bio usko grlo u ovom zahtjevan istraživanja. Ovaj problem je sada uspješno obratio zahvaljujući elektrokemijske strategiju koja se zove electrocrystallization.

X-zraka monokristala difrakcije analiza zlata nanoclusters - struktura sastavljena od jezgre sastavljene od više desetina zlata atoma zaustavljen i zaštićeni slojem molekula - ima unutrašnju ograničenje koje kvalitetno monokristala je vrlo teško dobiti. Tim je razvio elektrokemijske metoda koja omogućava raste visoke čistoće kristala u velikim količinama i vrlo visoke kristalografske kvaliteta. Dopuštajući vrlo mali da prolazi između dvije elektrode, gustim šumama milimetra dugo monokristala može biti generiran direktno na površinu elektrode.

"Prodor prirode ove metode electrocrystallization", nastavlja profesor Maran ", puštena je u praksi od strane jednog kristala X-ray kristalografske određivanje strukture četiri različita nanoclusters svaki formirana od 25 zlata atoma. Ne samo ove uspješne rezultate potvrđena efikasnost elektrohemijskih tehnike, ali i dovela do otkrića da je jedan od ovih klastera kristališe formiranjem igle koja se sastoji u paralelni lanac međusobno povezanih zlato nanoclusters, baš kao i više-nit ogrlica od zlata "bisera" samo jedne milijarde od metra ".


Dom | o nama | Proizvodi | Vijesti | Izložba | Obratite nam se | Povratne informacije | Mobilni telefon | XML | Glavna stranica

TEL: +86-757-8128-5193  E-mail: chinananomaterials@aliyun.com

Guangdong Nanhai ETEB Technology co, Ltd