+86-757-8128-5193

Vijesti

Dom > Vijesti > Sadržaj

Provodni bojama u 2017: The Next Big Things

f4.jpg Industrija provodni mastilo je još uvijek u potrazi za sljedeću veliku stvar. Nepovoljni pritiskom konkurencije u glavnim tržištima volumen dovela je većina dobavljača tražiti nove nastajanju mogućnosti. Glavna strategija je sada da što širi portfolio proizvoda je moguće, setvu više nastajanju tržišta, osvojivši čak povratne informacije kupca je to moguće, i uspostavljanje vrijednosti mreže rano.

Dobavljači i sada intenzivno gledati jedni druge, brzo pokretanje sličnih proizvoda što dovodi do erozije diferencijacije. Ovo stavlja dobavljača u škripcu: s jedne strane, oni žele zadržati tehnologije tajnu za dugo da ih usavrši u kući, ali, s druge strane, oni moraju uzeti ga na tržište početkom jer žude povratne informacije kupaca na novim tržištima gdje ni figure-of-zasluga ni kupac potrebe su dobro poznati.

Unatoč svemu tome, industrija je utvrdio višestruke razvoju aplikacija područja u periodu 2013-2016 kao što nastoji da se pomladiti. Sada je stoga na nastavak kroz fazu na mnogim poljima. U ovom članku, mi ćemo ukratko napredak u više sektora u razvoju dok su identifikaciju najnovije trendi nastajanju područja primjene. Imajte na umu da se prijave su navedene bez nekog posebnog reda od značaja.

Da biste saznali detalje o industriji provodne tinte, uključujući sve najnovije tehnologije kao i procjena više od 24 postojećih i novih aplikacija pogledajte naš izvještaj o vodljivih Ink Tržišta 2017-2027: Prognoze, Technologies, igrači. Ovaj izvještaj je najviše up-to-date verzija našeg autoritativan i sveobuhvatan izvještaj koji je postao referenca u industriji.

Fotonaponskih (PV): PV industrije će ostati glavni volumen / vozač prihoda za pečenje tipa paste. Industrija neće se oslobodi od svojih dugoročnih trendova: niski troškovi po kilogramu i inkrementalni inovacija na niže srebro potrošnje po napolitanki. Sve u svemu, očekujemo 2017. biti godina u kojoj će svjedoci prvoj polovini bum zahvaljujući očekivani kraj u feed-in-tarife u Kini; godine, kada će se nastaviti trend raznovrsne baze napajanja u prahu, iako se ne može razbiti dominaciju japanskih kavu (e); i ove godine, kada je objavio 140 milijardi $ kineske investicije u solarne industrije će odagnati brige drugog poprsje ciklusa.

Dodirnite rub ekrana elektronike: Ova industrija je vođen troškova i pritisak da se smanji maske. Ova industrija, u protekle dvije godine, doživio promjenu korak kao foto-izlječiva i laser-cut boje počeo da zamijeni standardne polimera debele folije (PTF-ove) kako bi se omogućilo 20um ili ispod Širina pikova-over-razmak (L / S) omjera. Ovi trendovi će se nastaviti, a konkurencija između bakropis i štampanje rješenja će dodatno intenzivirati. Sve u svemu, očekujemo da će 2017. biti godina kada je dobavljač ulov-up na foto-izlječiva i laser-cut će biti potpuna, što je dovelo do gubitka margine sve oko, i ove godine, kada se uzimaju nove procese izvan sito ozbiljnije.

U-kalup elektronike (IME): The iza-the-scene interes IME ostaje robustan. Prvi talas proizvoda su u neposrednoj blizini na tržište, vrijednost mreže su poboljšane, proizvođači volumen su angažovani nego ikad, a materijal set tranziciji izvan provodne tinte uključiti transparentni vodljivi filmova, senzori, aktuatori, i tako dalje. Sve u svemu, očekujemo 2017. godine, kada je IME aplikacija konačno rasti nakon godina i isključivanje počinje.

EMI zaštita: EMI zaštita se pojavljuje kao novi područje interesa. Broj čipova sa direktnim EMI zaštitu zaštita Očekuje se da će brzo povećati u narednim godinama. Konkurs će biti između prskanje i prskanje boje, a unutar mastila konkurencija će biti veličine čestica sa nano bojama nudi mršavost dok drugi nude niže troškove. Sve u svemu, očekujemo 2017. biti godina kada dobavljači okupiti više znanja o potrebi tržišta, uspostaviti potencijala odnose sa klijentima, i početi razne nove kvalifikacije procesa.

Elektronski tekstila (e-tekstila): Broj rastezljivog paste na tržište ili u fazi izrade prototipa kasnoj fazi je u porastu. Dvije godine ili tako prije samo nekoliko dobavljača ponudio takve boje ali sada mnogi su pokazali sposobnost. Lanac vrijednosti e-tekstil je još uvijek slaba, cijene i dalje previsoke i boje uglavnom suočavaju konkurencijom iz alternativnih rješenja, kao što su provodni prediva. Sve u svemu, očekujemo 2017. biti godina kada se pokrenula dodatno mastila-based e-tekstilnih proizvoda; godine kada svezaka ostati mali; i godinu kada je e-tekstilnoj industriji kao cjelini centimetara bliže velike priče o uspjehu.

Pokoran štampanje: aerosol i drugih ne-kontakt štampanje procesi su sada glavni kandidat za štampanje antene i druge provodne tragove na 3D objektima. Kapacitet proizvodnje sada postoji u industriji, posebno u Aziji. Mnogi materijal dobavljači su također kvalifikovali svoje proizvode s ovim procesom, iako krajnje korisnike nam ipak reći da većina više-obećanje i pod-isporučuju posebno u smislu nivoa provodljivost na niskim žarenja temperaturi. Sve u svemu, očekujemo 2017. će biti godina daljeg poboljšanja inkrementalni materijala i povećanje obima prodaje i pored potencijalne izazove u kraju potrošačke elektronike tržištima.

Tiskani transparentni vodljivi filmova: Tehnološka poboljšanja su na pragu omogućavanja visokih performansi štampane metalne mreže filmova sa Širine ispod 5um. Ovi razvoji su još uvijek u fazi pilot sa uskim web veličine ili visokim troškovima, ali ipak predstavljaju dugoročnu opasnost za druge procese metalne mreže u sve troškove-osjetljive industrije. Nekoliko srebrne nanočestice TCF tehnologije su izgubili komercijalni zamah zbog kompanija stečaja i pitanja novčanog toka, ali novi roman one se pojavljuju da zauzmu svoje mjesto. Sve u svemu, očekujemo 2017. biti godina kada se štampa metalne napredak mreže rješenja uz tehnologiju zrelost ljestve, ali neće napraviti komercijalni utjecaj.

Automobili: Automobilska industrija će ostati atraktivno tržište za pastu dobavljača sa dugoročnim linija predvidiv prihoda. Aplikacije kao što su štampane zauzetosti sedišta senzore, štampani kapacitivni senzori za infotainments modula, ili grejači sedišta će u velikoj mjeri i dalje njihov napredak. Napori da se razvije i komercijalno štampani prozor de-Frosters na polikarbonatne podloge će se intenzivirati. Sve u svemu, očekujemo 2017. biti godina kada će biti objavljeni IME aplikacije za automobilsku interijere i godinu kada će se pojaviti štampani metalne mreže za prozor de-Frosters na tehnologiju mape puta ranoj fazi velikih OEM.

Rastezljiv boje izvan elektronskih tekstila: rastezljiv boje se može koristiti u aplikacijama izvan e-tekstila, kao što su fleksibilni / rastezljiv ploča ili medicinskih uređaja. U fleksibilna, visoko savitljiv ili rastezljiv kola, tiskani krugovi mogu dostaviti funkcionalnost, iako oni mogu i dalje pate od uobičajenih nedostataka ograničenog provodljivosti, rezolucija teren i Lemljivost. U medicinskim uređajima, posebno kada se dugo i rastezljiva interkonekta potrebne za upotrebu praktičnost, štampana linije mogu imati prednost. Sve u svemu, očekujemo 2017. biti godina kada će postojeći neštampani FPCBs i dalje dominiraju.

3D štampani elektronika (3DPE): Utvrdili smo 3DPE kao inovacija priliku ispred u području provodne tinte. Ideja iza 3DPE je kombinirati 3D štampanje plastike sa štampanje provodne tinte za stvaranje prilagođenih 3D oblika sa ugrađenim kola. To će omogućiti dizajn i 3D štampanje 'pametnih' objektima. Prilika za inovacije je u uspostavljanju niže boje provodljivost i dobro prijanjanje na razne plastične podloge. Sve u svemu, očekujemo 2017. biti godina kada vidimo više 3DPE opreme uveden na tržište i godinu kada vidimo najavu proizvoda tinte za cilj posebno na ovom tržištu.

Tiskani PCB: Zapravo štampani PCB dobila obnovljeni interes u 2016. To je zahvaljujući povećanoj napore oko inkjet štampane jednom, dvaput i višeslojni PCB u cilju kako na hobi i profesionalne krajevima tržištu. Upotreba Print-i-ploča pristup u izradi PCB je također još uvijek se fino podešen mnoge kompanije, uglavnom u Japanu i Koreji. Tehnologija je zreliji nego prije, ali su prednosti troškova još nije dovoljno da bi se ubedljivu alternativu zreliji, više pouzdan i veći obim sadašnjeg tehnologije. Sve u svemu, očekujemo 2017. biti godina kada je hype oko hobista / DIY PCB štampači će smiriti, dok će profesionalni multi-layer PCB štampači nastaviti svoje sporo i malih prodor na tržište. Napredak tehnologije na štampanje i-ploča će nastaviti u pozadini, uglavnom u azijskim Labs, bez značajnih komercijalnih lansiranja.

Štampani tranzistora i memorije: Tiskani tranzistora i memorije, na neki način, stara aplikacija ideja. Tiskani tranzistora nisu uspjeli da ispune svoja obećanja. Sada, međutim, napredak tehnologije, posebno iz Japana, dovoljno je obećavajući da ponovo zapaliti interes za ovu temu. Evo, bit će potrebno fino štampanje uskih linija. Tiskani memorija je također bio u polu-komercijalna proizvodnja već godinama i sada su bolje obratio pitanja oko prinosa. Sve u svemu, očekujemo 2017. biti godina kada se nastavlja potragu za jedinstvenim aplikacije štampanih tranzistora i memorije, i godinu kada dobavljača mastila više da se angažuje sa printera kako bi se bolje prilagodili svoje ponude.

Velike površine LED rasvjeta nizovi: Komercijalne aktivnosti oko štampanje velikih površina LED nizovi počinje da pokupi. Osnova tehnologija je bio u nastajanju u proteklih 4-5 godina. Sada postoji više krajnjih korisnika interes i više kreativnih napora kompanije veća u lancu od materijalnih dobavljača. Zahtjevi tehnologija su jednostavne, ali ne i štampani rješenja su također montažu izazov na osnovu visoke vodljivosti i manju potrošnju energije. Dakle, sve u svemu, očekujemo 2017. biti godina kada je rast prodaje u ovoj godini doduše iz vrlo male baze.

Postoje brojne druge aplikacije koje se razvijaju za provodne paste koje smatramo u našem izvještaju detaljno. Primjeri uključuju velike površine sensing nizovi / sistema, baterija i biljnih grijači, frekvencijski selektivni prozore, i još mnogo toga. Molimo pogledajte naš izvještaj vodljivih Ink Tržišta 2017-2027: Prognoze, Technologies, igrači saznali više o ovim tržištima.

Dom | o nama | Proizvodi | Vijesti | Izložba | Obratite nam se | Povratne informacije | Mobilni telefon | XML | Glavna stranica

TEL: +86-757-8128-5193  E-mail: chinananomaterials@aliyun.com

Guangdong Nanhai ETEB Technology co, Ltd